Vilkår og betingelser

Generelt

For å kunne handle hos oss må du være fylt 18 år. Er du under 18? Det er helt greit, du har også mulighet til å la dine foresatte eller en annen myndig person foreta bestillingen for deg.

Vi forholder oss til forbrukerkjøpsloven. Reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven gir deg rett til å klage på mangler eller feil i opptil to år. Fint om du tar kontakt med oss dersom noe ikke er som det skal.

Vi tilbyr 10 års fabrikkgaranti.


Bestillingsprosess

Når du klikker "kjøp", er bestillingen din bindende. Angrer du? Ring oss så fort som mulig - vi kan nemlig ikke garantere at avbestillinger gjort via e-post blir registrert tidsnok. Hvis ordren blir sendt kan du benytte deg av angreretten. Du må selv dekke returfrakt.

Du får to e-poster fra oss. Den første er en high-five for bestillingen. Den andre er en bekreftelse når pakken er på vei til deg.

Det er viktig at du leser gjennom bekreftelsen slik at du ser at den er i overensstemmelse med din bestilling. Hvis det er noe galt med din ordre vil vi ta kontakt med deg på telefon eller e-post. Eksempler på dette kan være varer som er utgått, utsolgt eller betydelig forsinket inn på lager.

Forbehold

Vi forsøker til enhver tid å gjøre vårt beste for å vise korrekt informasjon om produktene våre. Men noen ganger går ting galt, og vi kan ikke levere som lovet. Feil i tekst, bilder eller trykk kan skje. Vi forbeholder oss retten til å kansellere din ordre skulle en slik feil oppstå. Ved slike tilfeller gir vi deg beskjed per e-post. 

Priser

Våre priser er inkludert merverdiavgift. Totalprisen inkludert frakt kan du se når du går til kassen, der kan du også se prisen med forskjellige leveringsmetoder. Våre kampanjepriser og rabatter tar utgangspunkt i veiledende priser.


Betaling

Velg mellom Vipps, Klarna, Apple pay, Visa og Mastercard. Kortet blir belastet så snart ordren er lagt inn.


Angrerett

Ved kjøp på nett har du 14 dager på deg til å ombestemme deg etter at du har mottatt pakken.

Vi refunderer summen for varene uten ekstra gebyrer. Summen for frakt blir ikke refundert. Du dekker selv returkostnadene. 

Tilbakebetaling skjer når vi har mottatt varen og ser at den er i opprinnelig stand. Du er selv ansvarlig for at varen pakkes inn godt nok ved en eventuell retur. Dersom du skal reklamere på varen og sende den i retur, bruk originalemballasje eller nødvendig emballasje som kreves for at varen skal kunne fraktes trygt tilbake til oss.

Send tilbake varen fortløpende, og senest  innen 14 dager etter at du forteller oss at du vil angre.

 Vi foretar tilbakebetalingen med samme betalingsmiddel som du benyttet ved den opprinnelige transaksjonen.

Du er ansvarlig for en eventuell reduksjon i varenes verdi som skyldes en annen håndtering av varene enn den som er nødvendig for å fastslå deres art, egenskaper og funksjon. Du kan åpne emballasjen og undersøke varen når du har mottatt den. Men dersom undersøkelsene dine er for omfattende eller varen blir skadet i prosessen vil du kun få tilbakebetalt deler av beløpet du har gitt. 


Leveringsvilkår 

Levering

Vi sender normalt i løpet av 1-3 virkedager etter bestilling. Du kan hente kajakken på foretrukket utleveringssted. Utvalgte stedet i landet leverer vi kajakken helt hjem til deg (innenfor postnummer 0000-7099). Befinner du deg lengre nord? Ta kontakt med oss, så finner vi en løsning. 

NB! Vi sender ikke pakker til Svalbard.

Dersom skade og feil ved leveranse

I blant kan det dessverre oppstå feil eller skade i forbindelse med levering. Da er vi her for å hjelpe deg. 

  • Meld fra om skader så fort som mulig, og senest innen 3 dager etter mottak
  • Synlige skader som du ser når du mottar varen må noteres på utleveringsbilaget, altså fraktbrevet som du skriver under på når du mottar varen. Uten dette vil du ikke få erstatning.
  • Send oss bilder av skaden på hei@seabirdofnorway.no
  • Dersom du skal reklamere på varen og sende den i retur, bruk originalemballasje eller nødvendig emballasje som kreves for at varen skal kunne fraktes trygt tilbake til oss.
  • Har du mottatt feil vare? Gi oss raskt beskjed.
  • Alle reklamasjoner må sendes til oss skriftlig pr e-post til: hei@seabirdofnorway.no

Retur

Du må selv dekke returkostnadene for produkter du kjøper hos oss, enten det er ved bruk av angrerett og/eller bytte.

Varer skal ikke sendes i retur til oss før dette er avtalt med kundeservice.
Ta kontakt med oss på e-post hei@seabirdofnorway.no, så finner vi beste løsning for din retur. 

Tilbakemeldinger eller spørsmål?

Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker du mer informasjon? Vi vil gjerne høre fra deg! Kontakt Seabird of Norway for en personlig og profesjonell kundeserviceopplevelse. Vi ser frem til å hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen for dine behov og ønsker!

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.