Riktig utstyr gir en trygg og god padletur i kajakken!

Riktig utstyr gir en trygg og god padletur i kajakken!

Å padle kajakk i Norges vakre natur er en opplevelse uten like. Som nybegynner, og erfaren, er det viktig å ha riktig utstyr for å sikre en trygg og behagelig opplevelse på vannet. Her er en guide til essensielt utstyr du bør skaffe deg utover selve kajakken.

Personlig Flyteutstyr (PFD)

Ditt viktigste sikkerhetsutstyr er en god PFD, eller redningsvest. Velg en som er spesielt designet for kajakkpadling, da disse gir bedre bevegelsesfrihet og komfort. Seabird of Norway tilbyr egne redningsvester som kan være verdt å kikke på. 

Åre

En lett, men solid åre er essensiell. Lengden avhenger av både din størrelse og kajakkens bredde. Typiske materialvalg er aluminium eller karbon som begge er gode alternativ. Det er også mulig å bestille i plast, men vi anbefaler aluminium eller karbon grunnet vekt, holdbarhet og egenskaper i vannet. OBS: I Norge bruker vi venstrehånds padleårer! Dette er viktig å undersøke om du skal bestille padleåren et annet sted enn hos oss. 

Spruttrekk

Dette er en vanntett duk som festes rundt kajakkens cockpit og din midje for å holde deg tørr og varm. Det er spesielt nyttig i kaldt og vått vær. Spruttrekket kan enkelt rives av om nødvendig ved en eventuell velt. 

Bekledning

Kle deg etter vannet, ikke luften. Bruk vanntette og hurtigtørkende materialer. I kaldere vann bør du vurdere en våtdrakt eller tørrdrakt. Vi har et bredt utvalg av både nylon og neoprenprodukter som egner seg godt for din neste padletur. 

Sikkerhetsutstyr

Vi anbefaler alltid å ha med deg en fløyte og et vanntett lys. I tillegg er en taukastepose og en førstehjelpsveske med viktige sikkerhetsartikler godt å ha med på tur. Dette utover redningsvesten selvsagt.

Vanntette Poser

For å holde mat, klær og elektronikk tørr, bruk vanntette poser eller beholdere. Disse er essensielle for lengre turer. Flere av våre kajakkluker er vanntett, men dersom du flytter på utstyret ofte, kan det være greit med en vanntett pose i tillegg.

Kajakksko eller Neoprensokker

For å holde føttene varme og beskyttet, er kajakksko eller neoprensokker ideelle. De tilbyr også godt grep på våte overflater. Vi tilbyr begge alternativer i vår nettbutikk. 

Solbriller og Solkrem

Beskyttelse mot solen er viktig, spesielt på vannet hvor refleksjonen øker eksponeringen. 

Ekstrautstyr

En padlevest med lommer kan være praktisk for å ha småting lett tilgjengelig. En vanntett klokke og et kompass kan også være nyttige. Vanntett pose dersom du er usikker på hvor vanntett mobiltelefonen din egentlig er. 

Avsluttende Tips

Start med grunnleggende utstyr og oppgrader etter hvert som din erfaring øker. Husk at sikkerheten alltid kommer først, og at riktig utstyr kan gjøre turen både tryggere og mer behagelig.

Padling i Norges unike natur gir minner for livet. Med riktig utstyr og forberedelser er du klar for utallige eventyr på vannet!